Yahoo compromis – peste 450.000 de conturi sparte

In data de 12 iulie un grup de hackeri au postat pentru peste 450.000 de conturi datele de logare yahoo , user si parola.

Conform declaratiilor poastate de catre hackeri aceasta actiune s-a dorit un avertisment la adresa Yahoo cu privire la securitatea stocarii datelor de logare ale clientilor si a vulnerabilitatii acestora.

“Sperăm că părţile responsabile pentru gestionarea securităţii de pe acest subdomeniu  vor lua acest atac ca pe o avertizare, şi nu ca o ameninţare “. au declarat hackerii pe pagina unde au postat datele clientilor.

Yahoo a confirmat, joi, atacul asupra serviciului Voice, parte a serviciului ştiri, declarând că “aproximativ 400.000 de” nume de utilizator şi parolele au fost furate. Dar într-o declaraţie scrisă, compania a declarat că mai puţin de 5% din conturile de Yahoo postate contin parole valide.

Yahoo si-a cerut scuze utilizatorilor si recomanda schimbarea de urgenta a parolelor de pe conturi.

Multe dintre conturile postate aveau parole foarte simple gen “1234” “parola” test ” care desigur sunt foarte usor de ghicit.

Este important sa folosim parole complexe indeferent de serviciul pe care il folosim , evitand astfel sa pierdem accesul la email,messenger sau alte servicii utilizate in online.

 

Tagged with: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


× 5 = five