Yahoo compromis – peste 450.000 de conturi sparte

In data de 12 iulie un grup de hackeri au postat pentru peste 450.000 de conturi datele de logare yahoo , user si parola.

Conform declaratiilor poastate de catre hackeri aceasta actiune s-a dorit un avertisment la adresa Yahoo cu privire la securitatea stocarii datelor de logare ale clientilor si a vulnerabilitatii acestora.

“Sperăm că părţile responsabile pentru gestionarea securităţii de pe acest subdomeniu  vor lua acest atac ca pe o avertizare, şi nu ca o ameninţare “. au declarat hackerii pe pagina unde au postat datele clientilor.

Yahoo a confirmat, joi, atacul asupra serviciului Voice, parte a serviciului ştiri, declarând că “aproximativ 400.000 de” nume de utilizator şi parolele au fost furate. Dar într-o declaraţie scrisă, compania a declarat că mai puţin de 5% din conturile de Yahoo postate contin parole valide.

Yahoo si-a cerut scuze utilizatorilor si recomanda schimbarea de urgenta a parolelor de pe conturi.

Multe dintre conturile postate aveau parole foarte simple gen “1234″ “parola” test ” care desigur sunt foarte usor de ghicit.

Este important sa folosim parole complexe indeferent de serviciul pe care il folosim , evitand astfel sa pierdem accesul la email,messenger sau alte servicii utilizate in online.

 

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Tagged with: , , ,
Posted in Noutati IT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


five − = 3

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

EmailEmail
PrintPrint